Gorjul exportă cel mai puțin, dar are și cele mai mici importuri, dintre toate județele țării, potrivit unui raport realizat de Institutul Național de Statistică pentru primele 11 luni din 2018.

În această perioadă, Gorjul a exportat bunuri în valoare de nici 60 de milioane de euro. De cealaltă parte, importurile ajunse în județ nu ating pragul de 45 de milioane de euro.

Sunt cele mai mici cifre din toată țara.

Doar județul Mehedinți a mai înregistrat importuri sub o sută de milioane de euro, în perioada ianuarie – noiembrie 2018, la nivel național, însă Gorjul este singura unitate administrativă teritorială care exportă sub acest prag.

Gorjul este mult sub județe mai slab populate, precum Covasna, Tulcea, Sălaj, Giurgiu sau Ialomița.

Pentru o idee mai clară, în județul Timiș s-au înregistrat importuri de peste 5,5 miliarde de euro și exporturi de peste 6,4 miliarde de euro, în timp ce din București au plecat bunuri în valoare de peste 10 miliarde de euro, iar importurile au depășit pragul de 22,5 miliarde de euro.

La nivel național, totalul importurilor în primele 11 din 2018, se ridică la peste 75,5 miliarde de euro, iar exporturile au depășit cu puțin cota de 63 de miliarde de euro.

Dacă nu vreți să ratați cele mai importante stiri din Gorj, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

 

Articolul precedentA fost prins autorul jafului de la casa de schimb valutar din Bumbești Jiu
Articolul următorGorjeanul Pupăzan a montat cuiburi pentru berze în comuna în care trăiește