Cele două mari termocentrale ale Gorjului, Rovinari și Turceni, ocupă locul 1, respectiv 3, în topul celor mai mari poluatori din România, în ceea ce privește emisiile de dioxid de carbon.

Potrivit unui raport al Comisiei Europene, în 2018, Termocentrala Rovinari, care ține de Complexul Energetic Oltenia, este pe locul 38 în Europa în ceea ce privește emisiile de dioxid de carbon, cu 5.191.433 de tone.

Termocentrala Turceni este pe locul 60 în Europa și pe locul 3 în țară (n.r. – foarte aproape de combinatul siderurgic de la Galați), cu emisii de puțin peste 4 milioane de tone de CO2.

Pe al patrulea loc la nivel naţional şi 114 în Europa se regăseşte, de asemenea, o altă sucursală a SC Complexul Energetic Oltenia SA, Electrocentrale Işalniţa, care a înregistrat valori ale CO2 de 2.528.089 de ton, în timp ce Craiova II, cu emisii de 1.265.999 tone, se află pe locul 263 în Europa.

Cel mai mare poluator din UE rămâne centrala termoelectrică de la Belchatow, din Polonia. Aceasta e urmată de opt companii din Germania, iar Top 10 european este încheiat de o companie aeriană: Ryanair (Irlanda).

Articolul precedentMașini ”îmbrăcate” cu hârtie igienică, la Târgu Jiu
Articolul următorMicul vandal din Gorj: Un copil a devastat mai multe mașini și un magazin la Târgu Cărbunești