Un bătrân din comuna gorjeană Bengești-Ciocadia trăiește cu doar 44 de lei pe lună, fiindu-i suspendat ajutorul social, după ce inspectorii au descoperit că are cu o jumătate de pogon de pământ mai mult decât ce este prevăzut în lista cu bunurile ce conduc la excluderea acordării ajutorului social.

Povestea lui nea Traian a fost publicată pe Facebook de o persoană care l-a recunoscut într-unul din saloanele spitalului din Târgu Jiu.

Bărbatul primește doar 44 de lei pe lună, compensație pentru cele nouă luni muncite în timpul stagiului militar.

Gorjeanul a rămas fără ajutorul social de 140 de lei pe lună, după ce reprezentanții Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Gorj au descoperit că are 40 de ari de teren, cu 20 mai mulți decât permite legea pentru acordarea venitului minim garantat.

”Nu e singurul caz. Unei bătrâne i-au suspendat ajutorul pentru că avea cu 7 ari mai mult. Una e să ai 35 de ani și să poți să muncești și alta e la 90 de ani. Cam asta e: Unii cu pensii de sute de milioane, alții cu 44 de lei”, a declarat primarul comunei Bengești-Ciocadia, Victor Geogia, citat de Gorjeanul.

În județul Gorj, doar 1% din populație încasează ajutor social. Cu cei 3.548 de beneficiari ai sprijinului financiar, autoritățile locale au cheltuit, luna trecută, 795.923 de lei, bani suficienți pentru a plăti doar 190 de pensii speciale medii.

Articolul precedentTrei miniștri într-o săptămână! În Gorj ajunge și Răzvan Cuc
Articolul următorBaschetbaliștii gorjeni s-au calificat în play-off!