Gigel Capotă, actualul director economic al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu și fost șef al Gărzii Financiare Gorj, a fost trimis în judecată pentru un prejudiciu de aproximativ 45.000 de lei.

Dosarul a pornit de la o sesizare din oficiu a polițiștilor din orașul gorjean Novaci, față de comiterea unor fapte de evaziune fiscală și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit rechizitoriului, restaurantul Crasna Events, din comuna Crasna, care aparține familiei lui Gigel Capotă, nu ar fi înregistrat în contabilitate veniturile realizate din organizarea de evenimente festive pe o perioadă de un an. 

Mai mult, în actul de trimitere în judecată se menţionează că soţii Capotă au încasat suma de peste 255.000 de lei din închirierea spaţiului, din care nu au declarat doar 241.000 de lei. 

Conform procurorilor, Elena Capotă a prejudiciat bugetul de stat cu suma de peste 34.000 de lei, iar Gigel Capotă cu aproape 7.700 de lei. La începutul anului 2020, familia Capotă a achitat prejudiciul.