Fostul ambasador al SUA la București, Adrian Zuckerman, a declarat în dialog cu regizorul și omul de afaceri Bobby Păunescu că, în opinia sa, alegerile la jumătate de manadat, care au loc marțea viitoare, nu vor modifica într-un fel poziția adminsitrației de la Washingon în războiul din Ucraina.

Adrian Zuckerman a afirmat că sondajele și discuțiile polemice de dinaintea alegerilor sunt una, dar realitatea politică de dupa este mai complexă.

„Nu cred că alegerile vor avea impact asupra atitudini SUA față de războiul din Ucraina, pentru că înainte de alegeri se spun multe, dar cred că după nu va exista nicio schimbare dictată de republicani. ( …) În urmă cu un an și jumătate, când Donald Trump și-a încheiat mandatul, America era cel mai mare producător petrolier si de gaze. Administrația Biden a oprit dezolarea, nu s-au mai construit gazoducte și oleoducte, s-a oprit exportarea pe mare și pe terne, si s-au emis noi reglementări împotriva dezvoltării industriei. Imediat a început să crească inflația, administrația Biden a zis că va trece, dar nu s-a întâmplat, așa că acum avem cea mai mare inflație din ultimii 60 de ani și cea mai mică producție petrolieră. (…)

Această penurie de energie din America a lovit și restul lumii, nu contează dacă faci aici sau acolo, așa că problemele vor continua atât timp cât America nu va produce cât poate și are dreptul să o facă. (…) Oarecum similar, Germania, motorul Uniunii Europene, s-a obișnuit să aibă gaz ieftin de la ruși, și-au închis minele de cărbune, și-au redus exploatările de petrol,” a explicat Adrian Zuckerman, într-o discuție cu regizorul și președintele ARMIS Bobby Păunescu.

Pe de altă parte, Păunescu a afirmat că modelul american ar trebui urmat și de țara noastră. „La alegerile din SUA se votează omul. Iar dacă politicianul ales are grijă de cei pe care-i reprezintă, primește voturi, dacă nu, nu. Mi-aș dori ca și la noi să votăm în felul acesta, nu după ce a fost ales și a ajuns la București a uitat de cei care l-au trimis acolo.”

Articolul precedentCălin Georgescu, dezvăluiri incendiare despre parcursul țării: „Este un stat sărac, slab și înapoiat” – Este România colonie?
Articolul următorMarius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo, împlinește 64 de ani – mesajul președintelui FRJ, Cozmin Gușă