Pandurii Târgu Jiu a pierdut în ultima etapă, 0-2 pe terenul Universității Cluj, punând capăt unui sezon marcat de probleme financiare grave, cu un lot extrem de tânăr și cu emoții mari în privința menținerii în Liga 2, spulberate în urmă cu doar câteva zile.

Gorjenii lui Adrian Bogoi au făcut un tur de campionat peste așteptări, însă au pierdut jucători importanți în iarnă, iar în a doua parte a sezonului s-au luptat pentru evitarea retrogradării, pe care au obținut-o abia în penultima etapă.

La Cluj, ”pandurii” s-au prezentat cu o echipă din care au făcut parte mulți jucători folosiți mai puțin în acest sezon, iar Universitatea – echipă care va disputa barajul de promovare în Liga 1 – nu s-a chinuit prea tare, veteranul Dorin Goga marcând ambele goluri ale meciului, câte unu în fiecare repriză.

Echipa gorjeană s-a clasat pe locul 15 la finalul sezonului în Liga 2, fix deasupra locurilor retrogradabile, cu 44 de puncte și un golaveraj onorabil: 57-65! Pandurii Târgu Jiu a marcat mai multe goluri decât echipa care a terminat sezonul pe locul 5, Sportul Snagov, dar a primit mai multe decât ultima retrogradată: Energeticianul. De fapt, în afară de celelalte echipe care au căzut în Liga 3, nicio altă echipă n-a avut o defensivă mai slabă.

După sezonul 2018-19, din Liga 2 vor promova Chindia Târgoviște și Academica Clinceni, iar în Liga 3 se duc Energeticianul, Aerostar, ACS Poli Timișoara, CS Balotești și Dacia Unirea Brăila.

În stagiunea următoare, a 80-a din istorie, în Liga 2 vor juca echipe de mare tradiție, precum Rapid București, Petrolul Ploiești, CSM Reșița, FC Argeș, UTA, Farul Constanța, dar și noutăți precum Turris-Oltul Turnu Măgurele și Csikszereda Miercurea Ciuc.

Articolul precedentO grădiniță din Târgu Jiu se mută într-o fostă centrală termică
Articolul următorAccident teribil la Novaci! O mașină a căzut de pe un pod, în Gilort | VIDEO