Final de ianuarie calduros anunță Administrația Națională de Meteorologie. După zile foarte reci și temperaturi scăzute, ninsori și viscol, meteorologii anunță acum un sfârșit de lună călduros.

Pe 31 ianuarie, vremea începe să se încălzească în majoritatea regiunilor din țară. Temperaturile vor fi cuprinse între 2 și 9 grade celsius în toată țara, însă cerul va continua să fie acoperit de nori. Izolat se va ajunge până la 13 grade.
În Capitală temperatura maxima va ajunge până la 7 grade, iar temperatura minimă nu va mai scădea sub -2 grade. Sunt șanse minime de ploaie și vântul va sufla slab și moderat.

La munte va continua să ningă și se va așeza un strat nou de zăpadă. Și în Moldova va ninge, însă temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obșnuite pentru acest interval. Zăpadă se va topi repede, la fel și stratul care s-s format zilele trecute, când a nins abundent.

În februarie sunt anunțate temperaturi extrem de ridicate pentru această perioadă, respectiv finalul iernii.

Vor mai exista ninsori în următoarele zile și vremea va mai aduce schimbări, însă nu sunt anunțate modificări majore.
Precipitațiile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Însă, acestea ar putea deveni ușor excedentare în sudul țării.

În cea de-a doua săptămână din februarie temperatura media a aerului va fi mai mare decât ar fi normal pentru acest interval, în toată România, dar în special în sudul și sud-estul țării, iar precipitațiile vor fi normale pentru această săptămână, dar ceva peste medie în jumătatea vestică a țării.

În cea de-a treia săptămână din luna februarie temperaturile vor fi în jurul celor specifice perioadei.

Articolul precedentCel mai mare producator de energie regenerabila din Romania anunță retehnologizarea hidrocentralei Bradisor
Articolul următorCoronavirus, 31 ianuarie 2021: situația pe județe. Unde sunt cele mai multe cazuri noi