Fetele de 10 și 12 ani din Vama Buzăului (jud. Brașov), răpite de un recidivist condamnat în trecut pentru viol, au fost agresate sexual în repetate rânduri, în perioada în care s-au aflat cu acesta. Chiar el le-a povestit anchetatorilor coșmarul prin care au trecut, din cauza lui, cele două copile. Între timp, mama a mărturisit că ea și bărbatul ei îl cunoșteau de numai trei săptămâni și spune că a primit un bidon de bere și niște țigări pentru a lăsa fetele să plece cu acest individ la un grătar.

“Îl cunoaștem de vreo 3 săptămâni (pe agresor – n.r.). S-a împrietenit cu soțul meu. Şi lucra aici pe stradă, punea pavaje și apoi zice: «nu-mi face o cafea, doamnă? Mă duc eu să-ți cumpăr o pungă de cafea și un zahăr». A adus, i-am făcut cafea, i-am dus afară la poartă.

După aia a mai venit pe la noi, a mai adus niște pulpe ca să facem mâncare, că a vrut să facă grătar atunci, dar n-a putut și seara a venit cu un bidon de bere la noi și un pachet de țigări și zice «doamnă, nu lași fetele să vină până la noi să facem un grătar?». Şi zice «se joacă și cu copiii», dacă mai sunt copii p-acolo unde stătea el. Am zis că nu.
Și după aia ne-am hotărât amândoi, am zis hai să meargă două ore”, a relatat mama fetelor, pentru Antena 3.

Aceasta a spus că din noaptea aceea și-a dat seama că s-a întâmplat ceva, când bărbatul nu i-a mai adus fetele și nici nu a mai răspuns la telefon, dar că s-a temut să plece după el, întrucât știa că ar fi avut în mașină topoare și cuțit.

La audieri, suspectul, Constantin Zapan, în vârstă de 42 de ani, a recunoscut că le-a abuzat sexual pe cele două fete.

„Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că bărbatul, în vârstă de 42 de ani, prin exercitarea de constrângeri fizice și amenințări, ar fi forțat, pe rând, persoanele vătămate minore să întrețină mai multe raporturi și acte sexuale, în timp ce se aflau într-o parcare situată pe DN10, între localitatea Întorsura Buzăului și municipiul Buzău, dar și în localitatea Valea Nicovani, din județul Prahova.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov”, au transmis reprezentanții IPJ Brașov.

Ulterior, pe numele acestuia, a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Zapan a mai fost condamnat pentru viol, faptă ce ar fi fost comisă tot asupra unei minore, o fetiță de 12 ani, și fusese eliberat condiționat.

Actualele sale victime, răpite vineri și găsite sâmbătă, în mașina individului, la Valea Nicovani, au fost scoase din familie, fiind preluate de DGASPC Braşov şi intrând într-un program de consiliere psihologică.

Sursa: Realitatea de Prahova

Articolul precedentDiscrepanțe uriașe între pensii: 90.000 de români au peste 5.000 lei, alți un milion trăiesc cu 300 de lei
Articolul următorAtentat terorist la Istanbul, soldat cu cel puțin 6 morți și 81 de răniți! Recep Erdogan: „Autorii vor fi pedepsiți”