Posibila intrare a României în Schengen s-ar putea transforma într-un adevărat dezastru. Este mesajul transmis Cosmin Andreica, președintele Sindicatului Europol. Acesta a declarat că absența controalelor de la graniță va transforma țara într-o bombă ecologică, pentru că va deveni ținta principală pentru cei care vor să scape de deșeurile periculoase. Mai mult, traficul de carne vie va lua amploare.
 

Polițiștii avertizează că odată cu intrarea României în Schengen, în țară ar putea intra fructe și legume de proastă calitate, otravite excesiv cu pesticide din Olanda și Spania. De altfel, va crește semnificativ și traficul de carne vie, cu fete tinere și copii, iar lipsa controalelor de la graniță va transforma țara într-o adevărată bombă ecologică.

Președintele Sindicatului Europol atrage atenția și asupra traficului de droguri care va crește odată cu aderarea României în Schengen, din țările Uniunii Europene, dar și invers, prin Portul Constanța.

 

Persoanele care sunt date în urmărire vor fi mai greu de identificat și prins, iar imigranții vor putea intra în țară fără probleme, spun sindicaliștii.

Sunt doar câteva scenarii date publicității de către Sindicatul Europol, însă ei avertizeazăcă în realitate ar putea fi mult mai multe.

 

Amintim că în acest moment sunt discuții despre aderarea României în Schengen, rămâne de văzut ce decizie va fi luată.

Articolul precedentȘeful NATO Jens Stoltenberg: Nu există niciun indiciu că racheta din Polonia a fost lansată de Rusia
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET