Stația de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbunești, care are o vechime de 10-12 ani, după cum a declarat chiar directorul unității, Constantin Târziu, a fost verificată, vineri dimineață, și de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj. 

Controlul a avut loc înainte de producerea incidentului, fiind o verificare pe care DSP Gorj o face în fiecare dimineață la secțiile terapie intensivă, sector Covid, din cadrul spitalelor din Târgu Cărbunești și Târgu Jiu.

„În fiecare dimineață, o echipă de la DSP Gorj, din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică, verifică ATI Covid Târgu Cărbunești și Secția ATI Covid a SJU Târgu Jiu”, au precizat reprezentanții DSP Gorj.

Surse din cadrul anchetei spun că o posibilă problemă la instalația de oxigen de la spitalul din Târgu Cărbunești a fost depistată chiar cu ocazia verificărilor efectuate vineri dimineață.

Mai mult, și directorul spitalului, Constantin Târziu, a precizat că în timpul verificărilor interne, care se fac din trei în trei ore, s-a depistat la un moment dat o concentație crescută de oxigen.

„La un moment dat unul dintre domni a spus că i se pare o concentrație mai mare a oxigenului. N-am depistat cauza, am trecut pe faptul că au fost date ventilatoare noi în funcțiune și poate că pacienții nu țin toți măștile la gură și se mai pierde oxigen”, a spus Târziu.

În acest caz, a fost demarată o anchetă, urmând a se stabili cu exactitate cauza producerii evenimentului.

 

 

 

 

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentAl treilea deces al unui pacient de la Spitalul Târgu Cărbuneşti
Articolul următorBilanț coronavirus 22 octombrie: 15.410 cazuri noi și 357 de decese