Doi dintre pădurarii celei mai mari obști din țară au fost mutați de șefi după ce au reclamat că firma care exploata domeniul forestier a tăiat copaci pe baza unor marcaje false.

Pădurarii Gheorghe Popescu și Cristi Plai au sesizat Poliția, care a strâns probe în zonă, după ce, în prealabil își anunțaseră superiorul direct, însă acesta n-a luat nicio măsură pentru aflarea adevărului.

În schimb, cei doi pădurari au fost mutați pe alte cantoane, unele foarte mici de până la 40 de hectare, și acum se tem că vor fi dați afară.

”Colegul a descoperit cazul cu mărcile false. Avem poze, sunt prezentate și celor de la Obște. Firma care taie lemnele acolo a mai avut probleme și în trecut, s-a mutat de la Tismana la Peștișani. A venit să distrugă pădurile și aici. Eu și colegul am luat primele măsuri când am descoperit mărcile false, iar șeful de ocol i-a strâns mâna colegului meu, spunând că va sesiza Poliția, ceea ce nu a mai făcut. Șeful de ocol, la presiunea președintelui Obștii, Ion Poenaru, cel care face, de fapt, tot jocul cu mafia organizată de aici, a spus că nu sunt atribuțiile noastre, că Poliția trebuie să facă cercetările”, a spus unul dintre pădurarul Cristi Plai, citat de ”Pandurul”.

Președintele Obștii Peștișani are o atitudine zeflemitoare față de întregul caz.

”Nu pot să spun eu dacă e falsă marca, cine a făcut acest lucru, pentru că nu sunt organ de anchetă. Nu a fost dat nici un pădurar afară. Sunt în continuare angajați, rămân cu același salariu, s-a făcut doar o rotire pe cantoane. Trebuie să ne bucurăm dacă venim de la o suprafață mai mare la una mai mică”, a precizat Poenaru.

Obștea Peștișani deține o suprafață totală de păduri și pășuni de peste 12.000 de hectare.

Articolul precedentCe-a făcut o femeie din Prigoria după ce a găsit un portofel plin cu bani
Articolul următorDispar grămezile de nisip depozitate pe un drum din Gorj