Turiștii care vizitează ansamblul realizat de Constantin Brâncuși la Târgu Jiu nu se pot întoarce acasă cu un suvenir cu operele marelui artist gorjean.

Motivul? Cel care deține drepturile de autor, Theodor Nicole, cetățean canadian și moștenitorul familiilor Dumitrescu și Istrate, nu permite producerea suvenirurilor cu operele lui Constantin Brâncuși.

În aceeași situație sunt și atelierele Georges Pompidou, din Paris, unde a creat sculptorul român.

Astfel, turiștii nu pot cumpăra nici măcar un breloc sau un magnet cu Poarta Sărutului, Masa Tăcerii sau Coloana Infinitului.

Autoritățile locale gorjene l-au invitat la Târgu Jiu pe Theodor Nicole, însă acesta nu a răspuns încă invitației, scrie igj.ro.

”Având în vedere că noi suntem proprietari și avem o serie întreagă de cheltuieli cu întreținerea acestor opere, cu paza lor și cu punerea lor în valoare, trebuie să ne gândim la altfel de soluții pentru a câștiga de pe urma moștenirii lăsate la Târgu Jiu. Încercăm mai întâi o mediere. Dacă nu se va reuși, vom cere sfatul unei case de avocatură puternice, pentru a obține dreptul de a produce suveniruri”, a declarat Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu Jiu.

Articolul precedentDoi ingineri ai CEO au ajuns la spital din cauza stresului
Articolul următorPandurii joacă ”pe sticlă”: Trei meciuri ale gorjenilor vor fi televizate