Angajații Primăriei municipiului Motru au încasat doar jumătate din leafa cuvenită pentru munca prestată în luna mai.

Primăria n-a avut bani de salarii, după ce n-a mai încasat cota defalcată din impozitul pe venit de la Complexul Energetic Oltenia.

Primarul Gigel Jianu spune că instituția pe care o conduce n-a mai primit niciun ban de la CEO – cel mai mare angajator din Gorj – de patru luni.

”Încă de când s-a aprobat Legea bugetului, am ştiut că nu ne vom descurca tot anul. Şi sumele alocate de la Consiliul Local au fost foarte mici, insuficiente pentru anumite plăţi. Faptul că nici Complexul nu a putut să-şi plătească obligaţiile a făcut să existe o serie de dificultăţi. Primim în fiecare luni de la Complexul Energetic Oltenia, aproximativ 500.000 de lei, iar în ultimele patru luni nu au mai fost viraţi aceşti bani”, a spus Gigel Jianu.

”A crescut cuantumul datoriilor, al facturilor neachitate. Am avut probleme cu plata salariilor şi încă mai avem probleme. Nu am putut să acordăm decât jumătate din salariu. Ziua de salariu este 6 ale lunii. Am plătit doar jumătate din salariul pe luna mai”, a mai spus ediul din Motru.

Articolul precedentUn elev din Târgu Jiu, dat afară din Bacalaureat pentru fraudă
Articolul următorA fost ales noul Consiliu de Supraveghere al Complexului Energetic Oltenia