Criza mondială de microcipuri se va estompa anul viitor a declarat directorul de Comunicare al Renault Group România, Cristian Nevzoreanu. Producătorul român a oprit producția mai mult de o lună în acest an. 

Criza de cipuri a afectat industria de automobile locală, europeană şi mondială, este un subiect extrem de dureros, pentru că duce la multă frustrare, atât din partea noastră, am trecut de 40 de zile de oprirea producţiei pe anul acesta din cauza lipsei de cipuri şi credeţi-mă că nu suntem cei mai afectaţi. (…) clienţii au ajuns să aştepte şi până la 6 luni un vehicul – dacă doreşti un vehicul bine echipat, îl poţi aştepta şi 6 luni. Iar această situaţie este la mai multe mărci, nu este numai la noi. Problema pentru noi e că trebuie să întrerupem producţia, problema pentru clienţi e că trebuie să îşi amâne planurile şi să aibă multă răbdare, până îşi vor primi maşinile noi– Cristian Nevzoreanu.

Întârzierile pe care le înregistrează producătorii de automobile, în finalizarea şi livrarea vehiculelor din gama celor cu echipări bune ajung la șase luni, din cauza crizei mondiale de microcipuri, a declarat directorul de Comunicare al Grupului din România, Cristian Nevzoreanu, apreciind că actuala criză a microcipurilor nu se va încheia în acest an.

Această criză se va estompa anul viitor. Eram mai optimişti că se va estompa în trimestrul IV al acestui an, însă lucrurile nu sunt atât de simple. Este o consecinţă a faptului că cipurile vin dintr-o anumită direcţie, de departe şi a faptului că deschiderea unei anumite capacităţi de producţie de cipuri durează ani de zile şi costă miliarde. Se vor mişca lucrurile, eu îmi doresc să se întâmple şi în Europa aşa ceva şi să avem şi noi ceva de făcut pe această temă– Cristian Nevzoreanu.

 

Articolul precedentVIDEO Comisia Juridică a Senatului a decis: Certificatul verde COVID, obligatoriu la locul de muncă
Articolul următorDe ce am ales viața? O campanie Realitatea Plus