Angajații din cele 42 de centre județene și cele 262 de centre locale ale Agenției pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) vor avea salarii simiare cu colegii lor din aparatul central al instituţiei.

Proiectul de lege ce conţine această prevedere a trecut, marţi, de Comisia de Agricultură din Camera Deputaţilor, anunţă preşedintele acestei comisii, deputatul PSD Olt Florin Barbu.

„Am votat și am dat raport pozitiv, în ședința de azi, a Comisiei pentru Agricultură, Proiectului de Lege pentru modificarea Legii cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum și stabilirea unor măsuri privind salarizarea personalului Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, inițiativă legislativă a parlamentarilor de Olt.Astfel, personalul din toate centrele APIA din teritoriu va beneficia de salarii de bază similare cu cele ale personalului APIA din aparatul central”, a declarat parlamentarul.

El a adăugat că este un demers normal și corect față de angajații unei instituții care a avut o rată anuală de absorbție a fondurilor europene de 96%, fiind una dintre cele mai performante instituții.

„Vorbim de un volum mare de muncă, 850.000 de cereri de plată anual, pentru 9 milioane de hectare, de peste 100 de de scheme/ măsuri și submasuri de de plată de care se ocupă angajații  APIA. Angajații APIA merită salarii decente, pe măsura responsabilității si implicării lor în dezvoltarea fermelor românești și sprijinirea procesatorilor și fermierilor din România! Proiectul va fi dezbătut în Comisia de Muncă și apoi va merge la vot în Camera Deputaților, care este for decizional!”, a mai declarat Florin Barbu.

 

Articolul precedentClubul de Presă se dezvoltă în ritm accelerat: casele de presă și ziariștii, invitați să se alăture
Articolul următorUn nou cutremur în România – Seismul a avut 5.7 grade pe scara Richter