Academia de Poliție

Copiii unor oameni de afaceri din Gorj au obținut documente că sunt de etnie romă și au candidat pe locurile speciale la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”.

Polițiștii gorjeni au început deja verificările documentelor pe care le-au folosit cei doi tineri, Gheorghe Pora (admis penultimul pe locurile de romi) și Diana Ionela Verboncu, respinsă la proba fizică, la concursul organizat în acest an la Academia de Poliție.

Poziția instituției care instruiește viitorii ofițeri de poliție, trimisă Realitatea de Gorj, este următoarea:

”In referire la aspectele apărute în spațiul public, cu privire la o posibilă eliberare frauduloasă a unor documente vizând apartenența la un anumit grup etnic, facem precizarea că, la nivelul IPJ Gorj, s-a dispus efectuarea de verificari, urmand a fi luate masuri legale.”
Chiar și așa, se pare că în spatele acestui scandal, dezvăluit de Gorj-Domino, stă Ion Verboncu, un fost comisar șef de poliție și șef de serviciu la Resurse Umane la Academia de Poliție.

Din zona Tismana sunt și cei doi copii care au obținut adeverințe că sunt romi.

Gheorghe Pora, fiul afaceristului local Ion Pora, a fost admis penultimul pe locurile destinate romilor la academia de elită a Poliției Române.

De cealaltă parte, Diana-Ionela Verboncu, fiica lui Nelu Verboncu, patronul firmei Buic Com SRL, specializată în afaceri cu lemn, nu a reușit să treacă probele fizice, candidând tot pe locurile acordate de stat entnicilor romi.

Ambii părinți au firme cu cifre de afaceri anuale de mai multe milioane de lei. Niciunul nu aparține etniei rome.

Candidații pe aceste locuri trebuie să declare pe propria răspundere apartenența la etnia romă și să depună o adeverință emisă de o organizație a romilor. Adeverința nu a fost trecută și prin filtrul IPJ Gorj, înainte de a fi depusă la dosarul de înscriere la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”.

Potrivit protocolului, dosarele candidaților admiși se reîntorc, după examen, la Inspectoratele Județene, pentru verificări finale.

Articolul precedentȘoferiță din Gorj, la spital după ce a intrat într-un podeț
Articolul următorPestă porcină africană, la Târgu Jiu!