Premierul Viorica Dăncilă a dispus mai multe măsuri pentru rezolvarea crizei energetice în care riscă să se afunde România, în urma grevei minerilor din Gorj.

Dăncilă l-a trimis la Târgu Jiu pe ministrul Energiei, Anton Anton, pentru a participa la negocierile dintre reprezentanții CEO și sindicaliști – care nu sunt, însă, susținuți de muncitorii protestatari.

În prezent, peste 7.000 de mineri din Gorj refuză să muncească de zile bune, iar termocentralele Complexului Energetic Oltenia sunt aproape să își epuizeze stocurile de cărbune și să își închidă grupurile energetice.

Iată ce caută Corpul de Control trimis de Viorica Dăncilă la CEO:

Obiectivele controlului constau în verificarea respectării prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă, modului de stabilire și acordare a drepturilor de natură salarială pentru personalul societății Complexul Energetic Oltenia – S.A., respectarea normelor de sănătate și securitate în muncă la nivelul acestei entități, exploatarea resurselor minerale și constituirea stocurilor, realizarea programelor anuale de investiții și dezvoltare.

Corpul de control al primului-ministru a mai efectuat acțiuni de control ce au vizat alte obiective:

– încheierea de către societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. a unui contract de transfer al activului Unității Miniere de Carieră Berbești către societatea Centrala Electrică de Termoficare Govora S.A. Râmnicu Vâlcea;

– preluarea de către societatea Electrocentrale Grup S.A. a datoriei societății Termoelectrica S.A. față de societatea Complex Energetic Oltenia S.A;

– respectarea de către societatea Complex Energetic Oltenia S.A. a prevederilor legale cu privire la angajarea și plata cheltuielilor de sponsorizare și a altor cheltuieli de finanțare a unor activități sportive.

Articolul precedentDacie cu șenile, la Rânca
Articolul următorMinerii primesc 1.000 de lei! În unele cariere s-a reînceput activitatea