Programul Cabinetului de Diabet zaharat, Nutriție și Boli metabolice din Ambulatoriul Integrat al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu și-a mărit programul, începând cu data de 11 aprilie.

Astfel, noul program al acestui cabinet, este de luni până vineri în intervalul orar 07:00 – 17:30.

Datorită noului program de lucru, în fiecare zi pot beneficia de consult 42 de bolnavi de diabet zaharat din județul Gorj.

„Andreea Bianca Petrică, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, își desfășoară activitatea la acest cabinet, fiind angajata Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu din martie 2020. Este absolventă a Facultății de Medicină și Farmacie din Craiova, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova urmând rezidențiatul în perioada 2016-2020. De-a lungul anilor a publicat numeroase articole de specialitate în publicații medicale, a fost membru al unor echipe de cercetare științifică și a participat la mai multe manifestări științifice naționale și internaționale, dar și la cursuri de Nutriție-Dietetică”, a menționat purtătorul de cuvânt al SJU Târgu Jiu, Mihaela Țicleanu.

Atât la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, cât și la nivel județean, numărul de cazuri noi de diabet zaharat a crescut în ultimii ani.

Astfel, la cabinetul de Diabet zaharat din cadrul ambulatoriului spitalului au fost 744 de consultații în luna octombrie 2021, 713 de consultații în luna septembrie 2021, în decembrie 2021-481 consultații etc. În cursul anului 2021, 7668 de pacienți au beneficiat de consult la Cabinetul de Diabet zaharat din Ambulatoriul integrat. Din păcate, printre acești pacienți se numără și copii.

Anul acesta, peste 2250 de pacienți au beneficiat de serviciile acestui cabinet, martie fiind luna în care s-au prezentat cei mai mulți bolnavi – 739.

În Cabinetul de Diabet, nutriţie şi boli metabolice, pacienții beneficiază de consult medical, eliberare rețete compensate cu medicamentația specifică afecțiunii de care suferă, monitorizarea stării de sănătate, de sfaturi medicale privind conduita terapeutică, de sfaturi utile despre dietă, despre modul corect de administrare a insulinei.

De asemenea, medicul de la cabinet, care se ocupă de diagnosticarea şi tratamentul afecţiunilor cauzate de nutriţia inadecvată şi tulburări de metabolism, îi ajută pe pacienți să afle cât mai multe lucruri despre complicațiile acute și cornice, dar și despre automonitorizarea glicemiei.

CITEȘTE ȘI: CRAIOVA | Atelier de pictură de icoane pe sticlă pentru pacientele care luptă cu cancerul. „Am accesat, în acest fel, partea spirituală a fiecăruia dintre noi”

Sursa: Realitatea de Gorj

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL: Fostul director Romgaz Adrian Volintiru despre cum a ratat România șansa de a nu depinde de gazul rusesc
Articolul următorMedicii de familie pot face mici intervenţii chirurgicale. De când