Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declanșat o anchetă la spitalul din Târgu Cărbunești, după ce aparținătorul unui pacient a sesizat faptul că a fost trimis de medici să cumpere medicamente.

Mai mult, gorjeanul Robert Mancaș a fotografiat mai multe persoane care intrau în spital cu plasa cu soluții perfuzabile, cum ar fi serul fiziologic sau glucoza, dar și cu alte medicamente.

Bărbatul a cheltuit peste 1.000 de lei, doar pentru că spitalul din Târgu Cărbunești nu avea pe stoc o serie de consumabile comune. Acesta a înaintat mai multe sesizări și ne-a declarat că nu își vrea banii înapoi, că e mulțumit de medicii spitalului, dar că ar vrea să tragă un semnal de alarmă față de situația pe care ministrul Sorina Pintea a catalogat-o ”inadmisibilă”.

”Am atras atenția ca spitalele să asigure toată medicația. Dacă există sincope în achiziționare, pacientul poate să își asigure toată medicația, dar spitalul e obligat să o deconteze. Eu nu tolerez astfel de comportamente, cu bilețele puse în mâna pacienților”, a declarat Sorina Pintea.

Managerul Spitalului din Târgu Cărbunești, dr. Constantin Târziu, ne-a spus că a oferit să acopere cheltuielile făcute de aparținătorul bolnavului, însă acesta a refuzat.

”Nu s-a pus problema condiționării operației în niciun moment. A fost readus în operație, însă cum era seara, în Vinerea Mare, farmacia spitalului era închisă”, a declarat managerul instituției medicale, care susține, însă, că este un caz singular și că spitalul are pe stoc antibiotice și medicamente de calitate.

Dr. Târziu a promis că situația nu se va mai repeta. ”De acum încolo, la intrarea în tură, medicii trebuie să anunțe de ce au nevoie, ce lipsește”, ne-a mai precizat acesta.

Articolul precedentScrisoare deschisă către Viorica Dăncilă: ”Mii de oameni vor fi trimiși în șomaj”
Articolul următorUn weekend guvernamental în Gorj: Ce program au Viorica Dăncilă și miniștrii săi