Ilie Balaci (62 de ani), fostul mare fotbalist al Universității Craiova și al naționalei României, a murit duminică dimineață, în urma unui atac cerebral.

Ilie Balaci a fost inima Craiovei Maxima. ”Minunea blondă”, cum era porelict mijlocașul născut în comuna doljeană Bistreț, a debutat la Universitatea în 1973. Un an mai târziu, ”alb-albaștrii” au câștigat primul titlu din istorie.

Ilie Balaci rămâne cel mai tânăr debutant în naționala României, la doar 17 ani și jumătate, într-un meci cu Franța, la Paris. A jucat de 65 de ori pentru tricolori, marcând 8 goluri.

Marele fotbalist a câștigat 3 titluri și 4 cupe naționale, fiind ”vioara întâi” într-una dintre cele mai bune echipe din istoria fotbalului românesc.

După ce s-a retras, prematur, din iarbă, Balaci s-a îndreptat spre zona țărilor arabe, ca antrenor. A câștigat numeroase trofee: Cupa Campionilor Africii, în 1992, cu Club Africain Tunis (Tunisia), Cupa Cupelor Ţărilor Arabe, în 1993 şi 1994, cu Olimpique Casablanca (Maroc), Cupa Campionnilor Golfului, în 1997, cu Al Nassr Riad, şi în 1998 cu Al Hilal (Arabia Saudită), Cupa Cupelor Ţărilor Arabe și Supercupa Asiei, în 2000, cu Al Ain.

Articolul precedentBijuterii romane extraordinare, descoperite în județul Gorj
Articolul următorA nins pe Transalpina. Șoseaua rămâne deschisă